top of page

HET MINISTERIE

HET MINISTERIE VAN ONVERRICHTER ZAKE is een theatergroep die voorstellingen maakt voor kinderen en volwassenen.

HET MINISTERIE is een jeugdtheater initiatief van Niek van der Horst en Danielle Wagenaar en maakt ontregelend, hartstochtelijk en humoristisch theater voor iedereen die nieuwsgierig is. Het publiek wordt op een bijzondere manier betrokken bij onze voorstellingen; het wordt uitgedaagd, geprikkeld en verward. Na de succesvolle voorstellingen Panama (2+) Fatboys (6+) en Het Laatste Koekje (3+) staat De Verdwijning van Clifford Sinclair(6+) op het programma. Per project werken zij met speciale gasten die spelen, componeren, maken of vormgeven. HET MINISTERIE is gevestigd in Amsterdam en speelt door heel Nederland en België.

De verkoop in Nederland wordt gedaan door Bureau Vanaf 2 en de verkoop in België is in handen van Theaterimpressariaat XL&Lapinne.

 

IMG_3067.JPG

Niek van der Horst is acteur en schilder. Hij speelde bij onder andere MaasTD, Theater Artemis, Vis à Vis,

de Peergroep,

Het Zuidelijk Toneel en was mede oprichter van Het Syndicaat

Danielle Wagenaar is regisseur en schrijver. Zij is heeft de afgelopen jaren vooral gewerkt als artistiek leider van het Syndicaat en regisseerde bij, onder andere, Urban Myth, Theatergroep Max, de Toneelmakerij. In 2018 heeft ze haar studie Master of Theatre Practices afgerond.

Het MINISTERIE werkt samen met gasten die ze bewondert en met wie samenwerken meer is dan alleen een productie maken. Met Eva Zwart, Roos Hoogland, Gerold Guthman en Lotte Rischen hebben wij in het verleden al vaker met veel plezier gewerkt, net als met Judith Hofland, Sanne Peper, Mario Mantel, Gé Wegman en Jolle Roelofs. We hopen in de toekomst veel inspirerende nieuwe mensen te ontmoeten om ons gastenpalet te blijven verrijken met bijzondere mensen.

Gasten

Niek Foto_Laurien-Riha_ LR-6214.jpg

foto Laurien Riha

Niek

foto daan.jpg

foto Floyd Koster

Eva

021A5100.jpg

Kaatje

jose_montoya_5.jpeg

José

33e57884-11bc-44c8-911d-ff93fd4e32de.jpg

foto Gerold Guthman

Lotte

a170cbcf-c23f-4ca4-a779-412acabdb824.jpg

foto Lotte Rischen

Gerold

bottom of page