HET MINISTERIE

HET MINISTERIE VAN ONVERRICHTER ZAKE is een theatergroep die voorstellingen maakt voor kinderen en volwassenen.

HET MINISTERIE is een nieuw jeugdtheater initiatief van Niek van der Horst en Danielle Wagenaar. Per project werken wij met speciale gasten. FATBOYS  is de eerste officiële voorsteling van het gezelschap maar Danielle en Niek werken al samen vanaf 1996.  In 2017 maakten zij met Roos Hoogland Panama, een voorstelling voor 2+ in samenwerking met Feikes Huis. Panama heeft inmiddels meer dan 140 keer gespeeld en was de directe aanleiding om opnieuw het avontuur aan te gaan van het oprichten van een theater gezelschap. HET MINISTERIE is gevestigd in Amsterdam en speelt door heel Nederland en België.

De verkoop in Nederland wordt gedaan door Bureau Vanaf 2 en de verkoop in België is in handen van Theaterimpressariaat XL&Lapinne.

 

IMG_3067.JPG

Niek van der Horst is acteur en schilder. Hij speelde bij onder andere MaasTD, Theater Artemis, Vis à Vis,

de Peergroep,

Het Zuidelijk Toneel en was mede oprichter van Het Syndicaat

Danielle Wagenaar is regisseur en schrijver. Zij is heeft de afgelopen jaren vooral gewerkt als artistiek leider van het Syndicaat en regisseerde bij, onder andere, Urban Myth, Theatergroep Max, de Toneelmakerij. In 2018 heeft ze haar studie Master of Theatre Practices afgerond.

Het MINISTERIE werkt samen met gasten die ze bewondert en met wie samenwerken meer is dan alleen een productie maken. Met Eva Zwart, Roos Hoogland, Gerold Guthman en Lotte Rischen hebben wij in het verleden al vaker met veel plezier gewerkt, net als met Judith Hofland, Sanne Peper, Mario Mantel, Gé Wegman en Jolle Roelofs. We hopen in de toekomst veel inspirerende nieuwe mensen te ontmoeten om ons gastenpalet te blijven verrijken met bijzondere mensen.

Gasten

foto Laurien Riha

Niek

foto daan.jpg

foto Floyd Koster

Eva

021A5100.jpg

Kaatje

jose_montoya_5.jpeg

José

33e57884-11bc-44c8-911d-ff93fd4e32de.jpg

foto Gerold Guthman

Lotte

a170cbcf-c23f-4ca4-a779-412acabdb824.jpg

foto Lotte Rischen

Gerold